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Inscreva-se agora!Verder Scientific and SPECTRO Analytical Instruments understand the importance of safety & quality control within the food Industry. In this two-part webinar we will discuss, in detail, specific hardware configurations & analytical techniques that will provide added value for these applications.
Língua : Inglês
During this session, a variety of food samples will be discussed and processed in the Applications Lab to demonstrate the equipment options available from Retsch for preparing representative samples for analysis. Samples to be demonstrated will be pepper/spices, coffee, cereal bars, rice, and many other sample matrices. For all samples, the focus will be on best practices for preparing the food samples for subsequent analysis, such as Mycotoxin Testing, Heavy Metal Testing, NIR, and other techniques, which will also include a discussion of the considerations for each sample type and analysis.
Kyle James Business Unit Manager for the Retsch product line at Verder Scientific Inc, with extensive experience in sample preparation & particle size reduction for 14 years
During this session we will perform a live demonstration of the Carbolite Gero ashing furnace. This exciting test procedure uses heat in an oxidizing atmosphere to burn off organic components, preparing the sample for inorganic analysis
Michael Hager, gerente da unidade de negócios de nossa linha de produtos Carbolite Gero na Verder Scientific Inc. Formado pela Rutgers University com bacharelado em Ciência e Engenharia de Materiais e possui amplo conhecimento em Tratamento Térmico em ambientes de laboratório.
Data : 25.05.2021 | 1:00 pm – 2:30 pm EDT
Língua : Inglês
O teor de umidade de materiais alimentícios, como produtos lácteos e hortifrutigranjeiros, é importante porque a umidade afeta a frescura e a estabilidade de armazenamento dos alimentos. O teor de umidade em alimentos crus afeta as propriedades físicas e químicas do alimento durante o processamento e consumo. A qualidade do leite e da farinha, por exemplo, são determinadas para a vida útil, valor econômico e razões legais, antes do processamento em queijo e pão. O teor de umidade e cinzas desses materiais pode ser medido com o Eltra Thermostep ML macro-TGA, que permite programação passo a passo para medições de perda por ignição (LOI) de até 19 amostras simultaneamente via termogravimetria.
Andrew Lin, Especialista em Aplicações para nossa linha de produtos Eltra na Verder Scientific Inc
Andrew é graduado pela Virginia Commonwealth University com um PhD em química física. É um químico com paixão por combustão, pirólise e catálise. Seu caminho profissional focado na resolução detalhada de problemas o levou à ELTRA como especialista em aplicações de análise elemental.
This presentation will focus on Elemental Analysis within the food and beverage industry for doing process control, QC and research & development studies. The focus will be on the innovations to ICP-OES (inductively coupled Plasma – optical emission spectroscopy) technology and how recent advances by SPECTRO can match or exceed the use of more difficult and expensive ICP-MS analysis.
Dion A. Tsourides, Diretor de Aplicações, SPECTRO Analytical Instruments.
Com mais de 25 anos de experiência em espectroscopia de emissão óptica, Dion começou sua carreira na SPECTRO em 1988 como especialista em sistemas ICP-OES. Em 1992, como gerente de produtos ICP, Dion ajudou a introduzir o primeiro ICP OES capaz de analisar halogênios do mundo. Em 1999, como gerente da unidade de negócios global, a equipe de Dion lançou o primeiro sistema ICP-OES CCD baseado em Círculo de Rowland linear do mundo. Sua extensa experiência teórica e prática com ICP-OES inclui múltiplas publicações sobre halogênios por ICP, orgânicos voláteis, lamas cerâmicas, medição de alta precisão e materiais semicondutores de ultra-traço.
Particle characterization of food and feed are critical to the product’s functionality and consumer experience from the farm to the mill to the dinner table. Size and shape distributions or even surface area measurement of foods yield information about quality of the harvest, freshness or lifespan, stability, end use and consumer experience. This segment will discuss whole bean, coarse and fine particle distributions of food products using different sizing instruments and techniques.
Kate Wamsley, Product Manager for Imaging at Microtrac Inc Kate Wamsley holds a BS in Chemistry with ACS certification, and has extensive experience with particle characterization and sample preparation methods. She assists customers with both new sales inquiries and enduser application support.